Barátom mondd: akarsz-e leolvasó lenni?

 Az utóbbi időkben egyre többen teszik fel nekem a kérdést: tényleg olyan jól lehet keresni gázóra leolvasóként? S mivel egyre többen érdeklődnek bizonyos álláshirdetés iránt, így utánanéztem és megtaláltam én is: Nettó 220.000 Ft fizetéssel keresnek gázóra leolvasókat.  S bár nincs odaírva, hogy nálam kell érdeklődni, mégis, nagyon sokan ezt az utat választják és tőlem kérnek tájékoztatást.

 Én persze szívesen válaszolok, de nem úgy, mint a randin a szerelmesek, akik mindenféle jót, s szépet mondanak magukról, s aztán amikor összeköltöznek, kiderül, milyen ember is valójában.

 Úgy gondolom, akkor vagyunk korrektek, ha nemcsak a jót, hanem a negatívumokat is elmondjuk, mielőtt valakit egy helyre hívunk. Így kellene lenni a pályaválasztásnál is. A szép dolgokat könnyű kiemelni, de vajon tudunk-e a problémákról is beszélni? Azokról, amik aztán a mindennapjaink meghatározó részei lesznek, ha az adott helyre megyünk?

 Amikor aztán egy láthatólag jól szituált fiatalember is érdeklődött a munka részleteiről, akkor elhatároztam, a blogomon fogom kielemezni ezt a témát, mivel nagyon sok embert elkezdett érdekelni és sokan azt gondolhatják, hogy ez egy nagyon könnyű munka.

 Senki kedvét nem akarom elvenni e munkától. Sőt! Az a célom, hogy az alapoktól az egészen professzionális szintig elvezesselek a leolvasás világába.

 Nem egy újságíró vagyok, aki 2 napra beállt egy munkakörbe, hogy aztán egy jó kis cikket írhasson belőle, azt gondolván, ő már érti az adott munkát.

 2011. január óta dolgozom leolvasóként, így azt gondolom elég alaposan megismertem e szakmát. Hogy jól végzem-e el a munkám, arról közvetlenül a fogyasztókat kellene megkérdezni, akikhez járok, ill. a főnökeimet. Ebben én véleményt nem kívánok kialakítani, s nem is volna hiteles.

 Ha tehát érdekel, milyen munka valójában a leolvasás, milyen emberekkel kell naponta szembesülnöm a fogyasztók és a munkával megbízó szolgáltatók részéről, ha tudni akarod, mikor vagy jó leolvasó, és mikor nem, ha nemcsak annyit akarsz látni a leolvasóból, hogy lefotózza  a mérődet, akkor gyere és tarts velem, bevezetlek a leolvasás világába!

 Kendőzetlenül mindent a szakmáról! Így van értelme elgondolkodni, szeretnéd-e valóban? Sem rábeszélni, sem lebeszélni nem szeretnék senkit, hogy válassza ezt a munkát. Elmondok mindent: jót és rosszat is, és ha ezek után úgy látod: szeretnéd, akkor hosszútávon jó leolvasó válhat belőled. Ha viszont csak a szépet, a jó kereseti lehetőséget látod benne, akkor hamar fel fogod adni és hallani sem akarsz a későbbiekben erről. Sok ilyet láttam már.

 Ha pedig közben kérdésed, mondanivalód volna, írd meg bátran nekem a monustamas@gmail.com címre!

Mónus Tamás, 2018. április 11.

Vissza a topikba