Gáz diktálásról való letiltásom története

 Szinte a kezdet kezdetek óta, amióta van Magyarországon internet, én használom azt. Nem tartom magam analfabétának internetileg. Sok oldalon regisztrálva vagyok és soha, sehol sem volt még gondom a belépéssel. Kivéve az Elmü és a Főgáz oldalait.

 Maradjunk most a Főgáznál. Mivel a múlt évben a rendszer állandóan elutasította a jelszót, minden hónapban új jelszót kellett kérnem. Igen ám, de nem lehet bármilyen jelszót választani, egy nagyon bonyolult karakterhasználathoz ragaszkodik a rendszerük, mintha valami szuper titkos bankba szeretne az ember belépni.

 Ilyen lenne egy felhasználóbarát oldal? Márpedig egy szolgáltatónak felhasználóbarátnak, nem azt akadályozónak kellene lennie.

 Nagyon sok problémát tapasztalok hosszú évek óta a Tigáz rendszerében . De azt el kell ismerni, hogy amíg náluk kellett diktálni, sokkal egyszerűbb volt mind telefonon, mind interneten a diktálás.

 Kaptunk egy e-mailt, s nem is kellett belépni az oldalra, hanem az e-mailre válaszolva be lehetett diktálni a mérőállást. Mert a cél az volt, hogy bekerüljön a mérőállás, nem pedig az, hogy adja fel az ember a próbálkozást és veszítse el a diktáláshoz való jogát. 

 Visszatérve a történetemhez. Amikor megváltoztattam a jelszót, soha nem fogadta el, mert szerinte azt már előzőleg használtam egyszer. Márpedig az utoljára használt 5 jelszót nem használhatom, visszadobja az ostoba informatikai rendszerük.

 Az elmúlt egy évben biztosan volt 3 alkalom, amikor végül feladtam és időhiány miatt nem harcoltam tovább,  nem találtam olyan jelszót, amit elfogadtak volna, így végül nem sikerült bediktálnom. De egyszer sem az én hanyagságom, lustaságom volt az oka, hanem az ő irreálisan szigorú és hibás informatikai rendszerük. A jelszót ugyanis, amit sikerült megalkotnom végre és amit el is fogadtak, minden esetben felírtam magamnak, amit mégsem fogadtak el már a következő hónapban. És ez így ment több hónapon keresztül. Mivel az egészségi állapotomat fontosabbnak tartottam annál, mint hogy felbosszantsanak, így végül ők győztek, tényleg letiltottak a diktálásról.

 Aki tehát nem diktál be két egymást követő hónapban, vagy egy év alatt összesen 3 alkalommal, az számíthat rá,  hogy hozzám hasonlóan letiltják a diktálásról.

 Ennek okát sajnos én sem tudtam meg, bár sokat érdeklődtem, teljes homály van e kérdés körül. Valamiért a Főgáznak ez a szokása és ezen nem hajlandó változtatni. Sokan ezt büntetésnek élik meg, s bevallom, magam is így érzem.

 Emberközeli szolgáltató, vagy hatóság az, aki így bünteti a túlhajszolt embereket? Amikor van egy picike szabad időm a szűk diktálási időszakban, miért nem tehetem helyre a számokat?

Félek, hogy igaza van rengeteg embernek, nekem is az az érzésem, hogy brutális büntetés ez. Főleg úgy, hogy nem a feledékenységem, hanem az ő hibás működésük, rossz informatikai rendszerük az oka.

Mónus Tamás, 2018. Július 7.

Vissza a topikba